Een heerlijk Perzisch gerecht voor ongeveer 4 personen is Ghormeh Sabzi

Een heerlijk Perzisch gerecht voor ongeveer 4 personen is "Ghormeh Sabzi", een smaakvolle stoofpot met kruiden en gestoofd vlees. Hier is een recept:

Ingrediënten:
- 500 gram lamsvlees (of rundvlees), in blokjes gesneden
- 2 middelgrote uien, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
- 1 bosje verse koriander, fijngehakt
- 1 bosje verse dille, fijngehakt
- 1 bosje lente-ui, fijngehakt
- 1 blikje (400 gram) gekookte kidneybonen
- 2 gedroogde limoenen (limoo amani), doorboord
- 1 theelepel kurkuma
- Zout en peper naar smaak
- Plantaardige olie
- Water

Bereiding:
1. Verhit wat olie in een pan en bak de uien tot ze lichtbruin zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje.
2. Voeg het lamsvlees toe en bak het kort aan alle kanten goudbruin.
3. Voeg kurkuma, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.
4. Voeg de fijngehakte kruiden (peterselie, koriander, dille, lente-ui) toe en bak deze even mee.
5. Voeg genoeg water toe zodat het vlees bedekt is. Doe de gedroogde limoenen erbij en breng aan de kook.
6. Laat de stoofpot op laag vuur sudderen, dek af en laat het ongeveer 2-3 uur stoven tot het vlees mals is. Voeg indien nodig meer water toe.
7. Voeg de gekookte kidneybonen toe en laat het nog 30 minuten zachtjes pruttelen.
8. Proef en voeg zo nodig extra zout en peper toe.

Serveer de Ghormeh Sabzi met gestoomde witte rijst. Dit gerecht staat bekend om zijn rijke smaken en heerlijke aroma's van verse kruiden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.